Šta znaš o saobraćaju 2024.

У суботу, 20. априла 2024. године одржано је 55. Општинско такмичење ученика основних школа Земуна „Шта знаш о саобраћају 2024“.

Традиционални извршни организатор такмичења био је земунски Ауто-мото клуб „Јединство“, овај пут у партнерској сарадњи са Географским факултетом Универзитета у Београду, у чијем простору и спортском терену су одржане све такмичарске дисциплине.

Иначе ово такмичење је у званичном Календару такмичења и смотри Министарства просвете.

Такмичење се реализује у три такмичарске дисциплине: решавање саобраћајних тестова, полигон практичног понашања у саобраћају и полигон спретности.

Такмичење је отворио господин Мирослав Пауновић, дугогодишњи секретар Ауто-мото савеза Србије, сада директор „АМК Јединство“ д.о.о. и један од зачетника овог такмичења у нашој земљи.

Ове године су учествовале екипе из 11 земунских основних школа, са по четири девојчице и дечака у две узрасне категорије, који су били најбољи на школским такмичењима.

Најуспешнији на овом такмичењу били су:

У Б категорији – девојчице:

1. Инес Ализоти из ОШ „Соња Маринковић“,

2. Невена Стијеља – „Илија Бирчанин“ и

3. Наташа Бањац – „Михајло Пупин“.

У Б категорији – дечаци:

1. Матија Шерцел – „Соња Маринковић“,

2. Петар Гламочлија – „Соња Маринковић“,

3. Петар Улемек – „Илија Бирчанин“.

У Ц категорији – девојчице:

1. Зорица Стијак – „Соња Маринковић“,

2. Валентина Манојловић – „Соња Маринковић“,

3.Тамара Ћујић – „Гаврило Принцип“.

У Ц категорији – дечаци:

1. Саша Дрндаревић – „Соња Маринковић“,

2. Стефан Томић – „Соња Маринковић“,

3. Андреј Лакић – „Светозар Милетић“.

 

На предстојеће Градско такмичење пласирала се екипа Земуна у саставу: Ализоти, Стијеља, Шерцел, Гламочлија, Стијак, Манојловић, Дрндаревић и Томић.

Да подсетимо, прошле године екипа Земуна је била екипни победник на Такмичењу ученика основних школа Београда „Шта знаш о саобраћају 2023“!

У генералном пласману школа редослед је био:

1. „Соња Маринковић“,

2. „Светозар Милетић“ и

3. „Бранко Радичевић“.

Такође, одржано је и сада већ традиционално такмичење „Првак Земуна у спорој вожњи 2024“ – на стази дугој 10 метара, ширине 0,6 метара, временски најдужу вожњу имао је такмичар Лазар Личина из школе „Светислав Голубовић Митраљета“. Друго место је освојио Реља Хуталаревић – „Светозар Милетић“, а треће Јанко Арнаут – „Михајло Пупин“.

Признања и награде – пехаре, медаље, плакете – најуспешнијима је уручио проф. др Иван Самарџић са Географског факултета.

 

 

 

Scroll to top