Šta znaš o saobraćaju 2023.

OPŠTINSKA SMOTRA „ŠTA ZNAŠ O SAOBRAĆAJU 2023.“

У организацији Ауто-мото клуба „Јединство“ , Актива наставника ТО и Ауто-мото савеза Србије, 22. априла 2023. године у Угриновцима, општина Земун, одржана је 54. општинска смотра „Шта знаш о саобраћају 2023“. Школа домаћин је била ОШ „Станко Марић“ која је своје домаћинство показала на најбољи начин.

Покровитељ целокупне манифестације је била Градска општина Земун.

Учешће у општинском  такмичењу ове године узело је 13 школа. Након школских такмичења одржаних у марту месецу, извршен је одабир најуспешнијих ученика који су представљали своје школе на овој смотри. Њих 83 такмичило се у две старосне категорије (Б и Ц), а своје бодове прикупљали су кроз решавање тестова из познавања саобраћајних прописа и приказивању својих вештина у управљању бициклом на полигону практичног понашања  у саобраћају и полигону спретности.

У овој манифестацији учествовали су и најмлађи, њих 16 ученика 3. и 4. разреда који су решавали тестове без такмичарског значаја.

Сви учесници су ове године од организатора добили званичне мајице такмичења.

Овогодишња новина у такмичењу било је вожња бицикала на полигонима на којима су коришћени реквизити израђени по европским ФИА стандарду, као и то да су за такмичење коришћени искљчиво бицикли организатора, тј. АМК „Јединство“.

На крају такмичења најуспешнији учесници  су добили медаље, дипломе и пригодне награде, а најбољим школама су уручени пехари. Ученици са највише освојених бодова представљаће општину Земун на градском такмичењу београдских општина у мају месецу.

За превоз деце од њихових школа до Угриноваца и назад коришћени су аутобуси овлашћене компаније за транспорт путника.

По изузетно лепом времену, у другарској атмосфери, такмичење је успешно обављено.

У прилогу су резултати са такмичења.


А категорија

Б категорија – дечаци

Б категорија – девојчице

Ц категорија – дечаци

Ц категорија – девојчице

Екипно – генерални пласман

Scroll to top